Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokFertő-tó kerülés

Túra nehézsége: Közepes, kisebb nagyobb emelkedőkkel, de gyerekeknek is ajánlott!

Táv: kb. 85+60 km

Ez a túra tetszés szerint rövidíthető, akár csillagtúraként, akár körtúraként is teljesíthető. Mi két nap alatt, csillagtúraként tekertük végig. Ebben a leírásban főleg az osztrák szakaszról és a Sopron-Balfnál kialakított új kerékpárútról olvashattok.

A Fertő-tó magyarországi látnivalóit megtaláljátok a több napos belföldi túra leírásoknál.

1.nap:

Fertőrákosról Fertőmeggyesre tekertünk, ahonnan komppal átmentünk Illmic-be A komp ára (2017-ben) felnőtteknek 7 EUR, gyerekeknek 14 éves korig 4 EUR, a kerékpárokért nem kell fizetni.

Az osztrák oldalon a B10-es kerékpárutat követtük végig. Nagyon jó minőségű úton, eligazító táblákkal, remek kerékpáros pihenőkkel vezetett végig az utunk. Érdemes időt szakítani az útba eső kilátókra, Podersdorf világítótornyára, de nagy nyári melegben hűsölhetünk több kijelölt strandon is. A Fertő-tó körül nem lehet ingyen strandolni, és a kerékpárút sem vezet közvetlenül a víz mellett, de ettől függetlenül, nekem jobban tetszett ez a szakasz, mint a következő napi. Nagyon szép tájakon, lankás szőlő ültetvényeken vitt keresztül az utunk.

2.nap:

Újból átkompoztunk Illmic-be, de most az ellenkező irányba indultunk el. Sajnos semmi látnivaló nincs itt sokáig. Hosszasan, monotonon tekertünk a B10-es kerékpárúton, amíg el nem jutottunk a magyarországi elágazásig, amit tábla jelzett. Fertőújlakra nagyon jó minőségű kerékpárúton jutottunk el, majd az megszűnt és Sarródig elég rossz minőségű, autós úton tekertünk (szerencsére kis forgalmú út volt).

Fertődtől újra folytatódott a kerékpárút, egészen Sopron-Balfig, ami igazán élvezetes volt. Sopron-Balf egy rövid szakaszán nem volt elkülönített kerékpárút, de táblákkal jelezték az irányt, hogy merre kell haladnunk. A város végétől indul az elkülönített kerékpárút, ami a Balfi Ásványvíz Üzem előtt visz keresztül, majd eltávolodik az autós úttól (régen az autók mellett vitt a kijelölt Fertő-tó kerülő kerékpárút, ami elég veszélyes volt).

Az út felvisz a dombokra, ahonnan nagyon szép kilátásban lehet részünk. Ezt a szakaszt ebből az irányból javaslom megtenni, mert így 9-11% lejtőkön érjük el Fertőrákost (nem pedig ugyanilyen emelkedőkön). Az úton kerékpáros pihenő és több eligazító tábla is található.

JÓ TEKERÉST!

További képek ... 
                                                             
 

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t