Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokVELENCEI-TÓ KERÜLÉS, KITÉRŐKKEL

Túra nehézsége: Közepes, nagy emelkedő csak a Bory vár felé van. Variálhatósága miatt gyerekekkel is ajánlott!

Táv: kb. 30-45km

Ez a túra többféleképpen teljesíthető, rövidíthető tetszés szerint. Indulás: Autóval, vagy a Déli pályaudvarról óránként induló vonattal is eljuthattok Dinnyésig (MÁV Start link). Ezen a szakaszon is piros vonatok közlekednek, ahova kényelmesen feltehetitek a bringát.

Dinnyésen, az állomástól a Vajk György utca végén jobbra fordulva táblával jelzik a Várpark irányát. (A Gárdonyi utcán tekertek még a Kossuth utcáig). A mini várak megtekintésén kívül a gyerekek kipróbálhatnak régi játékokat is, íjászkodhatnak vagy a játszótéren játszhatnak várurat, várhölgyet. Felnőtteknek is remek móka!

A parkból balra indulva, a Gárdonyi utcán szintén balra fordulva egyenesen haladtok az autóúton. A vonat átjáró után, elérkeztek a 7-es út kereszteződésig. Itt fokozott figyelemmel kelljetek át, a szemben lévő kerékpárúthoz. Egyenesen tekertek tovább a Velence kör kerékpár úton, még itt is együtt néhány autóssal.

Kb. 1,5 km után éritek el a Császár-Víz kerékpárutat (balra található, a híd előtt), ami Székesfehérvár felé vezet. Itt választhattok, hogy mentek tovább egyenesen és követitek a Velence kör kerékpárutat, így visszaérkeztek Dinnyésig (ez kb. 30km) vagy balra kanyarodva folytatjátok az utat Székesfehérvárra.

Ha utóbbi mellett döntöttetek, akkor a patak mentén, nagyon szép, védett kerékpárúton kerekezhettek a Fehérvári útig, ahol balra kanyarodva emelkedővel éritek el Székesfehérvárt. A Nagyszombati utcánál kell jobbra fordulni, ez nem kerékpárosút, de tudtok a járdán is tekerni egy ideig. Itt van lehetőség - újabb emelkedő árán - megtekinteni az Aranybulla emlék helyet. Tovább indulva balra kell tartani a Zsolnai út felé. A Király cukrászda, a Bányató vendéglő, és a tó melletti kisbolt után még haladva pár utcát, jobbra le kell térni a Vágújhelyi utcára , ami elvezet Titeket a Bory-várhoz. Visszafelé indulva eldönthetitek, hogy visszatekertek-e Dinnyés felé - ugyanazon az úton amerről jöttetek - vagy a Fehérvári úton tekertek tovább egyenesen, és követitek végig a Velence kör kerékpárutat. Ebben az esetben nézzétek meg a Miskahuszár szobrát is!

Ha a teljes túrát megcsináljátok, akkor kb. 40-45km hosszú lesz az út.

Érkezés: Bármelyik útvonalat is járjátok be, Dinnyésre érkeztek vissza. Ha marad még energiátok érdemes a bringás út mellett épült kilátóba felmenni.

Ezen az útvonalon is bőven találtok büfét, kávézót, fagyizót. A térképen azokat a helyeket jelöltem meg, amiket már többször kipróbáltunk és mindig elégedetten távoztunk.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


                           

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t