Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokTISZA-TÓ KERÜLÉS

Túra nehézsége: Könnyű, teljesen sík terep, gyerekeknek is ajánlott!

Táv: 65 km

Indulás Poroszlótól. A gáton indul a túra és ide is érkeztek vissza.

Poroszlóra autóval vagy vonattal érkezhettek. A vonat a Keleti pályaudvarról indul (MÁV Start link), Füzesabonyban át kell szállni. A vonaton sajnos nem lehet kerékpárat szállítani, így ebben az esetben bérelni kell majd azokat, amit több helyen is megtehettek. Az egyik ilyen kölcsönző, ahol már béreltem bringát: Békatutaj

A gáton kezddődik a túra, majd rátértek a 33-as főútra. Itt sajnos kb. 6-8 km-en keresztül a főút mellett haladtok, és kétszer közvetlenül is rá kell hajtani, amíg át nem juttok a hídakon. Az első híd után röviddel jobbra lesz egy szerviz út, amin biztonságosan kerekezhettek tovább. Tiszafüredre érve már kerékpáros úton haladtok tovább, a körforgalomig, ahol az Ady Endre útra tértek és azon legurultok a gáthoz. Innentől kezdve kövessétek a kerékpáros utat a gáton, teljesen sík, nagyrészt betonozott úton, szép tájakon keresztül érkeztek vissza Poroszlóhoz.

A túra egy nap alatt is teljesíthető, de érdemes több napra utazni, mert ha ritkán jártok erre, akkor az Ökoparkot nem szabad kihagyni! Ezen a szakaszon is bőven találtok büféket, pihenőket, cukrászdát, sőt a nyári melegben a szabadstrandokon meg is mártózhattok . A térképen az általam kipróbált helyek vannak feltüntetve. Elő és utószezonban előfordulhat, hogy a gát menti büfék némelyike nem üzemel.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


             

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t