Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokRáckeve, Tassi-zsilip

Táv: 45-50 km

Túra nehézsége: Könnyű, kezdőknek és gyerekeknek is ajánlott

Indulás: Adonyból indulunk, ide vonattal a Déli pályaudvarról vagy autóval érkezünk (MÁV Start link). Az állomástól elgurulunk a révig, ahol átkelünk Lórévre. A kompról leszállva a Zichy kápolna mellett gurulunk el, majd az út végén balra kanyarodunk és 4-5 km-en keresztül követjük az utat. Ez nem kerékpáros út, számolni kell gyér autós forgalommal. Ráckeve központjába érünk, ahol a Bajcsy Zsilinszky utcáról balra kanyarodunk és az Árpád hídon áttererünk a túloldalra. Innentől kezdve szinte végig a Duna mellett haladunk, egészen a Tassi zsilipig.

Eltekerünk Petőfi Sándor Emlékfa mellett, aminek árnyékában írta "A piroslik már a fákon a levél" című versét Petőfi. Ez sem elzárt kerékpáros út, de gyenge forgalmú, főleg a nyaralók közlekednek erre.

A zsilipnél érdemes lemenni a szigetcsúcsba, ahol szép kilátás nyílik a Dunára. Hazafelé a másik oldalon, rövidebb útvonalon jövünk, a zsiliptől követjük a lebetonozott gátat egészen Makádig. Keresztül biciklizünk a településen és az út végén balra fordulva a révhez érünk (részletesen lásd a térképen). Ezen az útvonalon is van gyér autós forgalom, de mindenhol sík az út, ezért nyugodtan gyerekekkel is nekivághatunk.

Ezen az útvonalon nincs sok büfé, érdemes enni-inni valóról gondoskodni :o)

JÓ TEKERÉST!

                   

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t