Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokSZOB - DUNAKESZI GYÁRTELEP

Túra nehézsége: Könnyű, kezdőknek és gyerekeknek is ajánlott!

Táv: kb. 50km

Indulás: a túra kiindulópontja Szob, ebből az irányból könnyebb az útvonal (ellenkező irányból több emelkedővel kell számolni). A Nyugati pályaudvarról (MÁV Start link) szinte óránként indul kényelmes Flirt vonat, amire könnyedén feltehetjük a bicajokat.

Szob állomástól az Ipolysági utcán legurulunk a révig. Innen kezdődik a kerékpárút. Ezen szakaszon szinte végig táblákkal jelölik a kerékpárutat.

Elsőként Zebegényt ajánlom, ahol érdemes leszállni a bringáról és megcsodálni a Dőry kastélyt, a kisebb emelkedő után jól is esik egy kis szusszanás. A következő pihenő Nagymaros, ahol akár az ebédünket is elfogyaszthatjuk, mert innen szép rálátás nyílik a Visegrádi várra. Túránkat folytatva a kerékpárút egy szakaszon szorosan az autós forgalom mellett halad, nagyobb figyelmet igényel, ha gyerekekkel vagyunk. Viszont kárpótol az út mellett lévő cukrászda, ahonnan akár le is sétálhatunk a Duna partra. Hamarosan elérkezünk Váchoz, ahol több időt is eltölthetünk, nagyon szép rendezett parkon vezet keresztül az út.Tovább gurulva egy erdősebb részhez érünk, innen letérhetünk a váci tanösvény felé, vagy a Hétkápolnához és a Ligeti tóhoz, ezek mind táblákkal jelzett útvonalon elérhetőek. Tarthatunk még egy utolsó pihenőt akár Sződligeten, vagy Dunakeszi Duna partján is, mielőtt az állomáshoz tekerünk, ahol a túránk véget ér.

Érkezés: Dunakeszi Gyártelep, ahonnan szintén kb. óránként közlekedő piros vonattal hazavonatozunk.

Ha túl sok lenne így a túra, bárhol korábban is visszaszállhattok a vonatra, mert a kerékpárúttal párhuzamosan közlekedik a vonat.

Ez az egyik kedvenc túrám, mert jól követhető útvonalon, szép tájakon keresztül, védett kerékpárúton tekerhetünk, így akár kisgyerekekkel is élvezhető. Az út mentén sok büfé, kávézó és fagyizó található. A térképen azokat a helyeket jelöltem meg, amiket már többször kipróbáltunk és mindig elégedetten távoztunk.

JÓ TEKERÉST !


További képek ...


       

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t