Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokBudapest - Szentendre, kör túra

Táv: 40 km

Túra nehézsége: Könnyű, kezdőknek és gyerekeknek is ajánlott

Budapest Aquincumtól vagy előtte bárhonnan el lehet indulni, a Duna mentén.

A kerékpárutat követve haladunk Szentendre felé. A Római partnál kiváló büfék sokasága közül lehet választani a feltöltődéhez. Útba ejthetjük a Lupa-tavi strandot, ami a kerékpáros út mellett található. 2 féle belépő váltható (2017-ben), 1000 és 3000 Ft-os. Sima strandoláshoz bőven elég az olcsóbb jegy. Napernyő, napágy, öltöző, WC, jó büfé itt is megtalálható. Kerékpárat nem lehet bevinni, a jegyváltás helyszínénél, külön parkolóban lehet kikötni őket.

A Lupa-tó után egy rosszabb minőségű szakasz következik, a romos aszfaltozott út mellett haladva át lehet vészelni. Ezután erdős földút vezet ki a 11-es úthoz, ahonnan kiváló kerékpárút visz vissza a Duna mellé, majd be Szentendrére. Itt mindenki kedve szerint feltöltődhet, rengeteg vendéglátó egység és nagyon szép látnivalók vannak a városban. Ha már itt vagyunk, akkor pár km-t tovább haladva egy látványos fa hídon keresztül betekerhetünk a Pap-szigetre, és a Duna parton ejtőzhetünk.

Visszafelé indulva a Duna-korzón eljutunk a paintball pályáig, ahol a 11-es út alatt átkelve rövidesen megtaláljuk a védett biciklisutat. Az Omszki-tónál lehet pihenni és mekizni is akár. Ezek után jöhetsz végig a 11-es út mentén, hol szélesebb, hol keskenyebb járdán, de vissza is térhetsz a Duna mellé, ahol odafelé is tekertél.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


 
         
 
   
 
   
 
                   

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t