Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokRácalmás, Nagy-sziget, Szalki-sziget túra

Táv: 20 km

Könnyű, sík terepen a Duna mentén, gyerekeknek is ajánlott

Indulás: Déli pályaudvarról vonattal Rácalmásig (MÁV menetrend)

Véletlenül botlottam a Szalki-szigetbe egy tekerés alkalmával, de azóta már többször visszatértem oda, mert annyira megtetszett. Ezért is gondoltam, hogy felteszem a leírások közé. Ez a túra igazi kikapcsolódás az egész családnak, a táv és az út is igazán gyerekbarát.

A szabadstrand fogott meg a legjobban a szigeten, mert nincs akkora tömeg, mint más tavaknál, csendesebb, kisebb, de ugyanúgy itt is minden megtalálható: öltöző, wc, büfé, vízi bicikli kölcsönző,sőt még vízi mentő is vigyáz a fürdőzőkre minden nap este 7-ig. A part lassan mélyülő, eleinte aprókavicsos, de a vízben már homokos. Azt gondolom, hogy nem csak nyáron érdemes ide eltekerni és egy kicsit elidőzni.

Rácalmás vonatállomástól a Duna mentén kerékpárúton, és csendes üdülőövezeten keresztül juthattok el a szigetre (lásd a térképen). Érdemes Rácalmáson megnézni a XVIII. században épült Jankovich kúriát, ahol állandó kiállításokkal várják az érdeklődőket. Majd a Rácalmási-szigeten (Nagy-sziget) tenni egy körtúrát, ahol két kiépített - hosszabb és rövidebb - útvonalon kialakított tanösvény várja a bringázókat, kirándulókat. Az erdei utakon 17 színes, nagyméretű információs táblával ellátott állomás ad részletes útmutatást a szigetről, a Dunáról, az élővilágról. Ha részletesebben szeretnétek megismerkedni a szigettel, akkor lehetőség van a Jankovich kúriában vezetett túrára befizetni. A visszaútra két lehetőség van, az egyik ugyanaz amin jöttetek, a másik pedig Dunaújváros vasútállomástól vonattal vissza.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


 
 
 
   
   
 

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t