Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
Szolgáltatások

Fertőrákos - Sopron

Túra nehézsége: Közepes, az emelkedők miatt Sopron felé

Táv: kb.: 20 km

Ha Fertő-tónál jártok, mindenképpen szakítsatok 1 napot Sopron és környékének felfedezésére!

A tótól kijelölt, védett, erdei kerékpáros úton haladtok Sopron irányába. Első érdekesség a Tómalom-fürdő , ami a nyári melegben igazi felfrissülést hoz. Ez egy kijelölt strand, mosdóval, öltözővel, ingyenes napozó ágyakkal és napernyővel, bérelhető vízi eszközökkel, büfével. Kisgyerekeseknek árnyékos játszótér és homokozó is van, valamint elkerített, lassan mélyülő partszakasz csúszdával. Nagyobbaknak óriás sakk és stég is van, amiről lehet ugrálni a tóba. Igazi kikapcsolódás Mindenkinek!

Tovább haladva, szép tájon és újabb kis tó mellett haladva kiérünk az erdőből, és betonozott úton eljutunk Sopron belvárosába. Ezen a szakaszon vannak nagyobb emelkedők is.

Sopronban nagyon sok kerékpárosút van, rengetegen használják a biciklijüket és figyelnek is egymásra a közlekedők. Érdemes a várfal sétát megtenni, mert szép és érdekes helyekre kalauzol el. A belváros jó színvonalú éttermekkel és fagyizókkal várja az ide látgatókat. Ha nyugodtabb helyre vágyunk, akkor felkereshetjük a közeli parkok egyikét vagy sziesztázhatunk a mekivel szemben lévő kis tónál is.

További érdekes pontokat találhattok még a térképen.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


           
 
                     

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t