Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokSzarvas környéke csillagtúra

Táv: napi 10-20 km

Túra nehézsége: Könnyű, kezdőknek és gyerekeknek is ajánlott

Indulás: Békésszentandrás, ide érdemes legalább 3 napra és autóval jönni.
Nagyon sok klassz szállás van itt a környéken, foglalni itt is lehet: www.korospartonnyaralunk.hu

1.nap: Békésszentandrás - Szentes, kb. 12km

Békésszentandrásról a főút mellett teljesen sík kerékpárúton jutunk Szentesre, a benzinkút után átkelünk a főúton és hamarosan a Mini Magyarországhoz érünk, ahol Hazánk nevezetességeit láthatjuk kicsiben. A parkkal közös területen található a Szarvasi arborétum, ahol kisállatokat és érdekes fákat csodálhatunk meg.

2.nap: Békésszentandás - Szentes, kb. 20km

Békésszentandrásról indulunk a főút melletti kerékpárúton, de tovább haladunk egészen a hídig, ahol legurulunk balra. Szépen felújított sétáló utcára érünk, ahol megnézhetjük Romolus és Remus szobrát, majd tovább tekerve a történelmi Magyarország közepéhez érünk, ahol akár piknikezhetünk is.

3. Békésszentandrás - Látogatóközpont

Békésszentandrásról, a szokott főút melletti kerékpárúton tekerünk, a foci pálya előtt jobbra kanyarodva érjük el a nemrég megújult Látogatóközpontot. Gyönyörű hatalmas parkban sétálhatunk, kisebb nagyobb állatokat nézhetünk meg, vagy akár a benti kiállítást is megtekinthetjük. Gyerekeknek is nagyon élvezetes program.

Természetesen tovább is kerekezhettek, nagyon jól kiépített bringás infrastruktúra van a környéken, akár a gát mentén is biciklizhettek, mert teljesen sík betonozott az út. A főút mentén végig vezet a kerékpáros út, ahol több kisebb nagyobb bolt, étterem, kávézó található.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


         

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t