Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokSzázhalombatta - Kopaszi-gát

Túra nehézsége: Könnyű, sík terepen. Körtúra esetén nehezebb.

Táv: 30 km, két útvonalon is teljesíthető.

Első változat:

  Százhalombattáról, a Régészeti Park mellett elhaladva, az Érdi-tetőn keresztül eljutunk Érd központjába. Innen járdákon és ipari területen át vezető, alacsony forgalmú úton eljutunk Nagytétény kerékpáros útjára. Ez az út kisebb-nagyobb megszakításokkal kijelölt úton visz el a Duna partra, majd be a XI kerületbe. Az amúgy is látványos és különleges Duna menti részt a Vasmacska étterem és a Dunaparty megálló is színesíti, ahol jókat lehet enni-inni, és élő zenét is hallhattok a nyári estéken.

A Kopaszi-gátra a Hengermalom úti bejáratot javasoljuk, onnan lazán körbe tekerhetitek a szigetet. Mindenképp menjetek el a sziget csúcsára is! Ez a környék igazán alkalmas több órás kikapcsolódásra és feltöltődésre is! Hangulatos éttermek, bisztrók és fagyizók követik egymást.

Innen visszafelé akár vonatra is szállhattok bármelyik közeli megállóban, vagy ugyanezen az úton visszatekerhettek.

Második változat:

Vízmű területi behajtási engedély kell hozzá, ami előzetesen, ingyenesen igényelhető.

  Százhalombattáról a révvel átmentek Tökölre, ahol a papírhajó mellett balra indultok a földúton. Hangulatos horgásztavak mellett vezet az út, ami bevisz végül a vízművek területére (sorompó és jelzőtáblák kíséretében). Egy idő után jó minőségű aszfaltozott úton, szép tájakon keresztül jutunk el az M0-ás híd lábához. Itt érdemes betérni a II. Rákóczi Ferenc útra, mert igaz ugyan, hogy mehetnénk tovább is a Vízmű területén de hamarosan egy zárt kapu állná az utunkat, ahova nincs bejárása még az engedéllyel rendelkezőknek sem.

Innen végig kijelölt kerékpárúton jutunk el a Rákóczi-hídhoz. Mielőtt átmennénk a Kopaszi-gátra, mindenképpen menjetek fel a az egyedi hangulatú Zikkuratra , aminek tetejéről szép kilátás nyílik Budapestre.

A Kopaszi-gát meglátogatása után javasolt az első változatban leírt, Duna-menti kerékpárúton haladni, amíg jólesik. Akár hazáig, vagy az éttermekig és onnan vonattal tovább.

>>> MoBike láda <<<

A megtaláló jutalma, hogy ingyen részt vehet az egyik egynapos túránkon! Ehhez mindössze a ládában található jelszót kell elküldeni a megadott e-mail címre!

A Hengermalom úti bejárat felől, a sétányon haladva, egy háromszög alakú kapubeálló bal sarkában található, a sövény és a beton között! Várjuk a jelszót a ládában található e-mail címre!

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


                           
 
     

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t