Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
Szolgáltatások

Komárom - Vág folyó menti kerékpárút

Táv: 50-55 km

Túra nehézsége: könnyű, sík betonozott gáton - gyerekeknek is ajánlott

Indulás: Komárom vasútállomás

Érkezhettek autóval vagy vonattal is Komáromba, ide is kényelmes piros vonatok közlekednek (MÁV Start link). Ha autóval jöttök, érdemes a Monostori erődnél parkolni. Szánjatok időt az erőd meglátogatására is, megéri! Ha vonattal érkeztek, akkor az erőd kör kerékpárutat követve juttok el az erődhöz. Ezen a kerékpárúton éritek el a hídat is, a túloldalon már Szlovákia, Komárno található. Egyenesen áthaladtok egy másik hídon is, aminek a lábától jobbra fordulva Komárno sétáló utcájába értek. Nagyon kedves kis városrész, érdemes megnézni az Európa Udvart, Jókai Mór szobrát és a Vígadót. A belvárosból a stadionok felé haladva, azok mögött lejuttok a parti kerékpárútra (egy Csárdánál). Innen kb. 20 km-en keresztül autóktól mentes, sík betonozott úton juttok el Gutába. Az út nagyon szép csendes, nyugodt környezeten visz keresztül, több helyen láthattok őzeket, mezei nyulakat, gólyákat, és egyéb nagy madarakat is. Gutánál egy mese szerű vízimalom, egy kis ékszerdoboz fogad benneteket. Nagyon hangulatos fahídon tekerhettek a szigetre, ahol be is lehet menni a malomba.

A visszautra két lehetőség van, az egyik - ezt ajánlom inkább gyerekeseknek - ugyanaz az út, mint amin jöttetek. A másik, a folyó túl oldalán vezet, ahol szintén teljesen betonozott gáton tekerhettek, sőt a gátat párhuzamosan követi egy jó minőségű betonút (itt elvétve jönnek autók).

Ezen a szakaszon is teljesen sík terepen kerekezhettek, de kicsit hosszabban érünk vissza Komárnoba, valamint az utolsó 7 km-en nincs gát, itt egy kicsit forgalmasabb úton kell tekerni.

Enni- innivalóról mindenképp bőven kell gondoskodni, mert a gáton semmilyen lehetőség nincs erre, de piknikezni bárhol megállhattok. Gutánál van Tesco, valamint kisebb-nagyobb büfét, éttermet is találhattok.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


         

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t