Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokSzékesfehérvár - Iszkaszentgyörgy kerékpárút

Könnyű, nagyrészt önálló vagy kijelölt kerékpárúton haladva - gyerekeknek is ajánlott

Táv: 25 km

Indulás: Székesfehérvár vasútállomásról

Érkezhettek autóval vagy vonattal Székesfehérvárra, ezen a vonalon is kényelmes Flirt vonatok közlekednek (MÁV Start link).

Autóval érkezve érdemes valamelyik nagyobb bevásárlóközpont előtt parkolni. Ha vonattal érkeztek, akkor az állomástól a Széchenyi utcára kell eljutnotok, ahol már kezdődik a kerékpárút (lásd a térképen). Az önálló kerékpárút (K1 jelzéssel) Székesfehérvárról indul és egészen kivezet az Új Csóri útra, ahol tábla jelzi Iszkaszentgyörgy felé az irányt (nagy lámpás kereszteződésen kell átmenni). Itt is kerékpáros úton haladunk tovább egészen Iszkaszentgyörgyig. A városban a körforgalom után balra, a Privát utcán haladva kell követni végig a kiírást a Kőpiramis felé. Az út végén betonozott kaptatóra kell számítani, majd további emelkedőre, ami eleinte betonozott úton, majd földúton vezet el a Kőpiramisig. Innen vezet az út tovább a kilátóig.

Székesfehérvárra visszaérkezve érdemes a történelmi belvárosban (Fő utca) sétálni egyet, és megnézni a Virágórát, az Országalma szobrát vagy a Középkori Romkertet.

A város másik, igazán érdekes látványossága a Bory-vár, amit szintén a K1-es kerékpárúton (Budai úton) értek el (lásd a térképen).

Evésre, ivásra főként a túra elején van lehetőség, Székesfehérváron és a kivezető úton (Új Csóri út) több étterem, cukrászda, büfé, pékség található.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...
Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t