s MoBike - élmény kétkeréken
Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokHegykő csillagtúra

Túra nehézsége: rövidebb távok minden napra, kisebb emelkedőkkel, gyerekeknek is ajánlott

Táv: napi 20-40 km

A Fertő-tó lehet, hogy nem annyira felkapott, mint a Balaton, pedig itt is rengeteg látnivaló és program vár bennünket akár gyerekekkel megyünk, akár felnőttekkel. A kerékpáros infrastruktúra kiváló, bátran nekivághatunk kezdőként is, mert igaz, hogy kisebb emelkedőkkel kell számolnunk, de a napi távok könnyen teljesíthetőek.

Indulásként Hegykőt írtam, mert legutóbb itt szálltunk meg, de az sem baj, ha nincs bringátok, sok szálláshelyen benne van az árban a kerékpár használat. Részletes útvonal leírás nélkül, inkább a látnivalókat osztom meg Veletek, meg hogy merre jártunk, hátha Ti is kedvet kaptok! Az útvonal a térképen látható, sok helyen táblával is jelzik.

1. Fertőd - Esterházy kastély rövid könnyű túra

2. Fertőrákos - Kőfejtő, ezen a szakaszon kisebb emelkedőkkel kell számolni, de a látvány megéri.

3. Nagycenk - Széchenyi kastély, vele szemben található a szabadtéri kisvasút kiállítás, amit a gyerekek nagyon szeretnek

4. Fertőmeggyes - strand, nyáron mindenképp érdemes gyerekekkel kipróbálni, közel van Fertőrákoshoz, érdekes megtapasztalni a kerékpárút közötti különbséget

5. Balf - gyógyfürdő

6. Ruszt - ez a város van legmesszebb Hegykőtől, de érdemes ide is ellátogatni és sétálni egyet a főtéren. A gólyák városának is mondják, nem hiába, elég csak a tetőkre felpillantani!

JÓ TEKERÉST!

             

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t