Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
SzolgáltatásokBalaton körtúra

Túra nehézsége: változó, sík terepen, illetve az északi parton emelkedőkkel

Indulás: Tetszőleges

Érkezhettek autóval vagy vonattal, nyári időszakban számítani kell a zsúfolt kocsikra, de cserébe van a vonaton egy kerékpár segítő, aki felteszi a bringákat (MÁV Start link).

A balatoni körtúráról nem írnék részletesen, mert ez az egyik legkedveltebb úti cél nyáron, sok oldal, cikk foglalkozik vele. Mi is szinte minden évben megcsináljuk. Ha edzésnek gondolod, akkor akár egy nap alatt is teljesíthető, de lehet 2-3 nap alatt sportosan végig tekerni.

Általában gyerekekkel megyünk, így kényelmesen 5-6 napot szánunk rá, akár pici gyerekkel is neki vághattok, és le is rövidíthetitek, ha Szántódról Keszthely felé, majd vissza felé Tihanynál átkompoztok Szántódra így 130km lesz a kör. Kisebb gyerekekkel érdemes rövid 20-30 km-es napi távokkal tervezni és sok fürdést beiktatni, nálunk ez bevált.

Nagyobb gyerekekkel hosszabb napi távokkal is lehet tervezni, de akkor mindenképp érdemes a fürdésen kívül plusz érdekességeket becsempészni a túrába.

Néhány tipp, ha most vágsz bele előszőr:

- Északi oldalon indulj Keszthely felé - itt végig sík terepen sok szabadstranddal találkozhatsz
- Déli oldal több emelkedőt tartogat, főleg Szigliget és a Badacsony, ha gyerekkel mész érdemes úgy elosztani a napi távokat, hogy aznap ne legyen túl hosszú
- Balatonberénynél tankolj fel enni, inni valóból, mert Keszthelyig nem lesz semmi, nyári melegben az a 14 km nagyon hosszú gyerekekkel.

Néhány javasolt látnivaló:

- Panoráma-kilátó (Balatonvilágos)
- Szerelmesek-hídja

>>> MoBike láda leírás<<<
A megtaláló jutalma, hogy ingyen részt vehet az egyik egynapos túránkon! Ehhez mindössze a ládában található jelszót kell elküldeni a megadott e-mail címre!

A rejtekhely: a balatonvilágosi kilátó közvetlen környékén, a Szerelmesek-hídjának Balaton felőli oldalán, a híd alatt található. Kérlek figyelj az alapos visszazárásra, köszönöm!
>>> MoBike láda leírás vége <<<

- Siófok Galerius élményfürdő
- Zamádi kalandpark
- Balatonlelle vidámpark, játékgépek, MC Donald's
- Fonyód - hajókikőtő
- Keszthely Helikon kastélymúzeum - nálunk nagy sikert aratott az Amazon Ház interaktív kiállítás
- Szigligeti vár
- Zánka - Hadipark

A Balaton körül végig tábla jelzi az utat, ahol elbizonytalanodnátok, ott a földre festett nyílak segítenek a tájékozódásban.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...


                   

Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t