Egy napos
túra
Több napos
belföldi túra
Több napos
külföldi túra
Szolgáltatások

Tatabánya - Dunaalmás - Által- ér menti kerékpárút

Túra nehézsége: könnyű, szinte végig önálló betonozott kerékpárúton halad - gyerekeknek is ajánlott

Táv: 45 km

Indulás: Tatabánya vasútállomástól

Érkezhettek autóval vagy vonattal is Tatabányára, ezen a viszonylaton kényelmes FLIRT vonatok közlekednek. A menetrend itt található.

Ha autóval jöttök, érdemes valamelyik nagyobb bevásárlóközpont előtt parkolni. Ha vonattal érkeztek, akkor a Győri úton kell eltekernetek a Lidl-ig, majd bekanyarodni a Rákóczi Ferenc utcán egészen az Által-érig (lásd a térképen).

Az Által-ér menti kerékpárút végig betonozott, önálló út, ami jól ki van táblázva. Több érdekes pontot, látnivalót is érint ez a túra. Szép idő esetén akár a Tatai-tavat is körbe lehet kerekezni. Ezen kívül érdemes megnézni a Tatai várat illetve a tatai tanösvényt is. A Fényes Tanösvény egy 18 állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, amely bővelkedik a kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát.

Dunaalmáson érdemes letekerni egészen a Duna partig. Itt egy kis büfé is üzemel, de amikor ősszel ott jártunk ennivalót nem árultak, csak alkoholos italokat, némi édességet, üdítőt, kávét. Ezután eltekertünk a dunaalmási kénes forrás mellett, ami igazán érdekes, mert az év bármely időszakában 20-24 fokos.

Visszafelé érdemes Vértesszőlő felé lekanyarodni az Által-ér kerékpárútról, így könnyen elérhető a Vértesszőlősi Régészeti Múzeum, amelynek helyén találták Európa egyik legidősebb -mintegy 350 ezer évvel ezelőtt élt- előember, Samu maradványait.

Evésre-ivásra főként a túra elején van lehetőség, a Tatai-tónál több étterem, cukrászda, büfé is található. Visszafelé, Vértesszőlősnél elkanyarodva az 1-es főút mellett visz a biciklisút, itt is több étterem (Burger King, McDonald's) található.

JÓ TEKERÉST!


További képek ...Látogass el a Facebook oldalunkra Küldj Nekünk email-t